TANNSTEIN OG PLAKK

Forskjellen Mellom Plakk Og Tannstein, Og Hvordan Du Fjerner Dem

DELE

Mange spør tannlegen om det er forskjell på plakk og tannstein og hvordan du fjerner dem – et kjempeflott spørsmål. Både plakk og tannstein er vanlige tannproblemer. Store mengder plakk kan føre til tannråte og tannkjøttsykdom. Tannstein er forkalket plakk. Med mer kunnskap kan du bedre vite hvordan du skal ta vare på tennene dine og fjerne tannstein og plakk.

Forskjellen mellom plakk og tannstein, og hvordan du fjerner dem

FFakta om plakk

Plakk er en seig, fargeløs film med bakterier som dannes naturlig på tannoverflaten og spesielt langs tannkjøttet, innen 4–12 timer etter man har pusset tennene. Sukker i mat og drikke kan kombineres med plakkbakterier for å frigjøre syre. Disse syrene angriper tannemaljen og bryter den ned, som i sin tur kan føre til hull. Plakkbakterier kan også bidra til tannkjøttsykdom, slik som tannkjøttbetennelse. Vanlig puss og bruk av tanntråd er det beste du kan gjøre for å bekjempe plakk. Hvis plakket ikke fjernes hver dag, samles det mer og mer, og blir herdet til tannstein.

Tannstein: Harde fakta

Tannstein er tøffe saker – det er en hard masse med skorpe som kan stenge inne flekker og danne misfarging på tennene. Tannstein dannes når resterende plakk på tannoverflaten reagerer med mineralene i spyttet ditt. Kun tannleger kan fjerne tannstein, men du kan forebygge det proaktivt med gode pussevaner og Oral-B® elektriske tannbørster.