TANNSTEIN OG PLAKK

Tannstein og plakk på tennene, slik fjerner du dem

Hva Er Plakk Og Tannstein, Og Hvordan Fjerner Man Dem article banner
DELE

Plakk er i motsetning til tannstein en seig, fargeløs til lysegul substans dannet av rester av biofilm som regelmessig dannes på tennene dine.

Hva er plakk?

Når spytt, mat og væske kombineres, produserer de bakterierester, som samles opp der tenner og tannkjøtt møtes.

Plakk inneholder bakterier, som produserer syre som angriper tannemaljen og kan skade tannkjøttet. Hvis det ikke behandles, kan skaden bli permanent. Når plakk samles opp og ikke fjernes, kan den bli mineralisert, fange inne flekker og bli til tannstein. Plakk er ofte den grunnleggende årsaken bak mange tannproblemer. Den mest effektive måten å fjerne plakk på er ved å bruke en elektrisk tannbørste.

Hva er tannstein?

Tannstein er gule eller brune rester som dannes når plakk mineraliseres på tennene dine. Mottakelighet for oppbygning av tannstein varierer veldig fra person til person. Vanligvis blir du mer utsatt for tannstein når du blir eldre.

Oppsamling av tannstein sitter godt fast i emaljen og kan kun fjernes av en tannlege. Hvis du ser noen tegn på plakk eller tannstein, bør du behandle det så tidlig som mulig.

SE HVILKEN TANNBØRSTESOM PASSER

Fjerning og forebygging av plakk og tannstein

Oppsamling av plakk kan føre til tannkjøttbetennelse og tannkjøttsykdom, så det er viktig å gjøre det man kan for å behandle og forebygge det.

  1. Gå til tannlegen to ganger i året for å få en grundig rengjøring.

  2. Puss tennene med antibakteriell fluortannkrem, slik som Oral-B Pro-Expert. Alle Oral-B Pro-Expert sine tannkremer er spesielt utformet for å bekjempe bakterier som dannes i munnen din.

  3. Bruk tanntråd hver dag for å fjerne matrester og plakk mellom tennene.

  4. Bruk en tannbørste av god kvalitet, og husk å bytte den ut hver tredje måned.

  5. Bruk munnskyllevann i tillegg til tannpuss og tanntråd, som hjelper med å beskytte mot dannelse av plakk og forebygger tannkjøttbetennelse.

  6. Velbalanserte måltider og tannpuss etter snacks forhindrer at plakk dannes.

Når det gjelder plakk og tannstein, starter en sunn munn med gode pussevaner.