DÅRLIG ÅNDE

Fordelene Ved God Munnhygiene

DELE

Kostnader for tannbehandling

Hvis du utvikler problemer fra tannråte og tannkjøttsykdom, må du betale for rotfylling, tannkroner eller mer kompliserte innhåndtak, som kirurgi og trekking av tenner eller tannimplantater.

Fordelene ved god munnhygiene

Kostnadene varierer

Kostnadene for tannbehandling varierer. For eksempel avhenger kostnadene på en rotfylling av hvor tannen er og hvor mange kanaler i tannen som trenger fylling.

Kostnader for munnhygiene

Sammenlignet med dette, er kostnadene for grunnleggende tannhelse og forebyggende rengjøring lave. En tannbørste bør byttes ut hver tredje måned eller når den er slitt, det koster ikke skjorta. Det samme gjelder tanntråd, enten du foretrekker spesialtanntråd eller standard tanntråd.

Et par ting å huske på

En kontroll av tenner, tannkjøtt og munnhulen, røntgenbilder, enkel tannrens, hygienetillegg koster ikke all verden, men kan være viktig. Det er bedre å gå til tannlegen et par ganger i året, selv om du ikke tror du har noen problemer, bare for å få ro i sinnet. Husk at tannlegen samarbeider med deg om god munnhygiene, så gi beskjed om medisiner du tar eller endringer i helsetilstanden din, slik at munnhygienen kan tilpasses. Enkelte typer medisiner (deriblant antidepressiva og noen typer hjertemedisin) øker risiko for tannkjøttbetennelse, så si fra til tannlegen hvis du begynner med nye medisiner, selv om det kanskje ikke påvirker tannhelsen din.