HVORFOR ORAL-B TANNKREM

Hvordan få hvitere tenner? Slik går du frem

DELE

Hvordan få hvitere tenner? Det finnes to måter å gjøre tennene hvitere på – den første er å fjerne misfarging på det ytre laget av tennene og under emaljen, den andre er å forebygge at nye flekker dannes. Dette gjøres gjennom fjerning av misfarginger, bleking og beskyttelse mot flekker.

Slik fjerner man misfarging

Fjerning av misfarging på det ytre laget på tennene bruker både kjemiske og fysiske handlinger, slik som slipemidler og kjemisk flekkfjerning. Disse ulike metodene ødelegger eller bryter misfargingen, som er det ytre laget på emaljen. Bak dette kommer lysere, hvitere tenner.

For å fjerne vanskelige flekker som har samlet seg opp under emaljen, må overflaten blekes. Bleking er en kjemisk prosess der fargen fjernes med oksidering av molekylene i misfargingen. Metodene varierer i henhold til hvor mye hydrogenperoksid, et blekemiddel, de inneholder. Dette gjør at du kan regulere hvor hvitt du vil at smilet ditt skal være.

For å gjøre tennene hvitere kan du få profesjonelle behandlinger hos tannlegen, bruke blekende tannkrem, hvitgjørende strips eller andre blekemetoder til bruk hjemme.

Hva forårsaker misfarging?

Misfarging av tennene har en rekke ulike årsaker. For å holde smilet lyst og vakkert, bør du prøve å unngå misfargende mat og aktiviteter. Dette kan omfatte enkelte typer mat og drikke, tobakk, dårlig tannhelse og enkelte sykdommer. Hvis du gjør noe av dette, bør du huske å pusse ikke lenge etter.

Hvordan får jeg hvitere tenner, og hva er den beste måten å gjøre tennene hvite på?

Hvis du tenker på å få hvitere tenner, finnes det mange ulike metoder. Fra profesjonell tannbehandling til metoder hjemme – det finnes en rekke alternativer å velge mellom. Her er et par ting du bør tenke på:

1. Hvilket alternativ gir deg de beste resultatene?

Med vår serie med blekende tannkrem kan du velge hvilken hvithetsgrad som passer deg best. Vår mest avanserte whitening-formel hittil er 3D White Brilliance. Den inneholder lysgjørende ingredienser og mikrorensende hvitgjøringsmiddel, som gir deg et skinnende hvitt smil.

Vi har flere ulike hvitstrips – du kan selv velge hvithetsgraden som passer deg best. Hvitstripsene finnes i mild for de som er nye eller har følsomme tenner, til et 1-times ekspressalternativ for de som vil ha øyeblikkelige resultater.

Vår mest avanserte blekende behandling gjør tennene like hvite som en profesjonell behandling til 4233 NOK, og har den eksklusive FlexFit-teknologien som tilpasser seg smilet ditt.

2. Hvilket alternativ skåner tennene mest, samtidig som de blir skjønne?

Våre tannkremer gir en rekke ulike resultater, fra avansert whitening til en mild behandling. Tannkremen vår 3D White Luxe Lustrous Shine fjerner opptil 90 % av overflateflekker, samtidig som den styrker og gjenoppbygger tannemaljen. Den hjelper også mot tannstein og hull med fluor, som gir deg både et vakkert og sunt smil.

Alle våre hvitstrips bruker samme emaljesikre blekemiddel som tannlegene gjør, så du får nydelige resultater i tillegg til et sunt smil. Vårt utvalg tannkremer fjerner overflateflekker og plakk på en daglig basis. Vår munnskyllemann beskytter også tennene dine mot fremtidige misfarginger – alt dette gir deg en omfattende rutine for tannhelse.

Det er viktig å forstå risikoene bak whitening hjemme, særlig gjør-det-selv-blandinger. Den vanligste faren ved slike metoder er at de skader tannemaljen. Bruk at naturlig mat slik som jordbær eller appelsinskall, i tillegg til bakepulver, irriterer tannkjøttet og gjør tannemaljen svakere. Når det gjelder å gjøre tennene hvite, er det best å bruke produkter fra butikken, slik som 3D White, slik at det ikke går på helsa løs.

Ved å kjøpe alle produktene i 3D White-serien, kan du fortsette å ha en sunnere munn og et skinnende, hvitt smil.

Slik bleker du tennene hjemme

Du kan bleke tennene dine hjemme ved å bruke tannblekestrimler eller med natron og gjør-det-selv-instruksjoner. Mange blekesett som lover at du kan bleke tennene hjemme, har for lite aktive ingredienser til å gi resultater. 

Du bør kontrollere at bleketannkrem anbefales av tannleger. Oral-Bs White Lux for tannbleking hjemme har en ny mikroperlesammensetning som løsner overflatisk misfarging.  

For din egen tannhelses skyld bør du først spørre tannlegen om hvordan du kan bleke tennene. Mange prosedyrer for bleking av tennene dine, som laserbleking, fjerning av tannstein og polering kan kun utføres av en tannlege.