Hvitere tenner

Misfarging og hvite flekker på tennene

Flekker På Tennene: Årsaker Og Fjerning article banner
DELE

Hvordan fungerer tannbleking?

Tannbleking skjer på to måter: først ved å fjerne tannflekker på den ytre overflaten på tanna og under emaljen, og ved å forhindre nye flekker. Det oppnås ved flekkfjerning, flekkbleking og flekkbeskyttelse.

Fjerning av tannflekker

Flekkfjerning på den ytre tannoverflaten bruker både kjemiske og fysiske metoder som sliping og kjemisk flekkfjerning. Disse ulike metodene fjerner flekkene på det ytre laget av emaljen og gir hvitere tenner.

For å fjerne vanskelige flekker under emaljen må overflaten blekes. Bleking er en kjemisk prosess der fargen fjernes ved oksidering av flekkmolekyler. Blekemetodene varierer i konsentrasjon av hydrogenperoksid, et blekemiddel som lar deg regulere hvor hvitt smilet skal være.

Årsaker til tannflekker

Tannflekker kan komme av flere ulike kilder. For et hvitt og vakkert smil, prøv å unngå matvarer og aktiviteter som skaper flekker. Slike aktiviteter inkluderer visse matvarer og drikkevarer, tobakk, dårlig tannhygiene og visse sykdommer. Hvis noe av dette gjelder for deg, bør du pusse tennene kort tid etterpå.

For et sunnere, hvitere smil som utstråler selvsikkerhet, stol på Oral-B 3D White.

Hvordan få hvitere tenner

Hvis du vurderer tannbleking, er det mange valg å tenke på. Det er mange alternativer å velge mellom – profesjonell behandling til gjør-det-selv-løsninger. Her er noen faktorer å ta hensyn til:

1. Hva er det beste alternativet for å bleke tennene?

Oral-B komplette sortiment av tannkrem for hvitere tenner lar deg velge den blekingen som passer best for dine tenner. Vår mest avanserte formel til dags dato er 3D White Brilliance paste. Med sammensetning som gir en skinnende overflate og mikrorensende blekemidler får du et lysende hvitt og rent smil.

Oral-B Whitestrips leveres i flere varianter, slik at du kan velge graden av bleking som passer best for deg. De varierer fra en mild løsning for de som ikke har bleket tennene før eller har følsomme tenner, til en 1 times ekspressløsning for de som ønsker raske resultater.

Oral-B mest avanserte bleking fungerer like godt som en profesjonell behandling til 5000 kroner og har FlexFit-teknologi designet for å strekke seg og tilpasses smilet ditt.

2. For å fjerne flekker, hvilke alternativer for bleking regnes som trygge?

Fra en avansert bleking til en mild behandling – tannkremene våre tilbyr et bredt spekter av resultater. Oral-B 3D White Luxe Diamond Strong tannkrem fjerner opptil 90 % av overflateflekkene samtidig som den styrker og gjenoppbygger emaljen. Den virker også mot tannstein og hull med fluor, og gir deg ikke bare et hvitere, men også et sunnere smil.

Alle Oral-B bleketape bruker samme emaljeskånsomme blekemiddel som de profesjonelle bruker, slik at du får både gode resultater og et sunt smil. Det komplette sortimentet av tannkrem fjerner overflateflekker og plakk daglig. Multirengjøringen bidrar også til å beskytte tennene dine mot fremtidige flekker og gir deg en omfattende rutine.

Det er viktig å forstå risikoen med løsninger for bruk hjemme, spesielt gjør-det-selv-oppskrifter. Den vanligste faren med disse hjemmeløsningene er skader på emaljen. Bruk av naturlige matvarer som jordbær og appelsinskall, eller bakepulver i ulike former, kan irritere gommene og svekke emaljen. Når det gjelder bleking av tennene er det best å bruke apotekprodukter som 3D White for å unngå å skade tennene.

Ved å bruke hele familien av 3D White products kan du ha en sunnere munn og et skinnende hvitt smil.

Spørsmål om tannflekker

Spm: Fungerer profesjonell tannbleking?

Sv: Disse metodene anses som trygge, men du må regne med litt følsomhet i tenner og gommer mens behandlingen pågår. Det er ikke uvanlig at fargen på tennene begynner å komme tilbake en uke eller to etter en slik behandling, så hjemmeløsninger kan hjelpe til med å beholde resultatet etter behandlingen.

Spm: Hvor mye koster profesjonell bleking?

Sv: Med profesjonell bleking hos en tannhelsespesialist påføres blekemidlet direkte på tennene, og det kan også brukes en laser eller annet spesialutstyr for å gjøre blekeprosessen raskere. Du kan forvente noen resultater etter én behandling, men du kan også velge flere behandlinger for å få den effekten du ønsker. Profesjonell bleking tar vanligvis 30 til 60 minutter og koster fra 5000 til 10 000 kroner for hele munnen.

Spm: Hvor lenge varer blekingen?

Sv: Hvor lenge kan du forvente at resultatet varer? Det avhenger delvis av vanene dine. Hvis du røyker eller drikker mye kaffe eller te kan det være nødvendig med en ny behandling etter noen få år.