HVORFOR ORAL-B TANNTRÅD?

Tanntrådtyper

Tanntrådtyper article banner
DELE

Tanntrådtyper

Det fins mange typer tanntråd og det fins ingen tanntråd som er «riktig» for alle. Faktisk er det ingen grunn til at du ikke kan bruke flere typer tanntråd og tanntrådprodukter. En liten beholder med nylontanntråd eller båndformet tanntråd passer perfekt i vesken, lommen eller håndbagasjen. En tanntråd med myntesmak kan være et flott alternativ når du må reise, slik at du ikke trenger å ha med deg en flaske med munnskyll. Når du er hjemme, kan du skjemme deg selv bort med en elektrisk tanntrådholder.

Som med ethvert annet produkt, krever det å finne en tanntråd som passer dine tannpleiebehov litt prøving og feiling. Det fins så mange typer tanntråd og tanntrådprodukter å velge blant, så valgmulighetene kan virke overveldende. Uansett hvilket produkt du velger, er det viktigste at du bruker tanntråd hver dag.

Beste tanntråd for fjerning av plakk

Resultater fra en nylig studie publisert i Journal of Periodontology viste at det ikke er noen forskjell mellom fire ulike typer tanntråd når det kommer til evnen til å fjerne plakk. I denne studien ble 25 personer bedt om å bruke fire forskjellige produkter: en elektrisk tanntrådholder, en ikke-voksbehandlet tanntråd, en vevd tanntråd og en ryke-sikker tanntråd. Alle fire tanntrådproduktene viste bedre fjerning av plakk sammenlignet med tannpuss alene, og den elektriske tanntrådholderen ga best fjerningen av plakk i snitt etter en gangs bruk.

En studie publisert i Clinical Dentistry sammenlignet sikkerheten og evnen til å fjerne plakk for en elektrisk tanntrådholder og en ordinær tanntråd. I denne studien ble 78 personer bedt om å bruke enten vanlig tanntråd eller en elektrisk tanntrådholder. Etter 30 dagers bruk hadde begge gruppene betraktelig mindre plakk på tennene enn før de begynte med daglige rutinger med bruk av tanntråd, og den elektriske tanntrådholderen og den ordinære tanntråden var like effektive i fjerningen av plakk. I tillegg ble det konkludert med at begge metodene for bruk av tanntråd er like trygge. Ingen tegn etter påkjenninger på hardt eller mykt vev i munnhulen ble knyttet til bruk av noen av produktene.

Siden forskning viser at elektrisk tanntrådholder er like trygge og effektive som vanlig tanntråd, burde man velge en elektrisk tanntrådholder fremfor de mange typene med vanlig tanntråd? Mange kan dra nytte av en elektrisk tanntrådholder, særlig eldre voksne som har problemer med å styre tanntråden med fingrene. Eldre barn og tenåringer foretrekker ofte å bruke elektrisk tanntrådholder fremfor vanlig tanntråd fordi de syns de er morsommere, særlig hvis de liker å bruke elektriske tannbørster.