DÅRLIG ÅNDE

Hva Forårsaker Dårlig Ånde?

DELE

Dårlig ånde skjer med oss alle, også de som ikke vil innrømme det. Kronisk dårlig ånde (også kjent som halitose) kan ha mer alvorlige årsaker, men sporadisk dårlig ånde kan man lett forebygge med god tannhelse.

Hva forårsaker dårlig ånde?

Hva forårsaker dårlig ånde?

I de fleste tilfeller forårsakes dårlig ånde av bakterier. Bakterier kan dannes på tungen hvis du glemmer å pusse ordentlig, eller hvis du er dehydrert eller har tørr munn grunnet medisiner du tar, som kan redusere spyttmengden i munnen. Men her er et par ting du kan gjøre for å holde tungen fri for bakterier og pusten frisk.

Metoder mot dårlig ånde og tips om hvordan å bruke tanntråd

  • Puss tennene i to minutter minst to ganger om dagen med en Oral-B Elektrisk tannbørste for å fjerne plakkbakterier. Fortsett med en god tungebørsting. For å fjerne dårlig ånde, vær spesielt oppmerksom på baksiden av tungen, der man finner flest bakterier som skaper dårlig ånde.

  • Bruk tanntråden effektivt for å fjerne matrester og unngå dårlig ånde. Hvis du synes det er vanskelig å komme til bakerst i munnen, kan det hjelpe å bruke en tanntrådholder.

  • Avslutt rutinen med munnvann som bekjemper dårlig ånde for å holde munnen så frisk som mulig.

  • Drikk nok vann for å holde deg hydrert. Vannmengden avhenger av kroppen din og daglig aktivitetsnivå, og eventuelle medisiner du tar, som gir deg tørr munn.

  • Tygg sukkerfri tyggegummi for å stimulere spyttproduksjon. Spise pastiller er en midlertidig metode, men mindre anbefalt, siden den etterlater seg sukkerrester.

  • Kronisk dårlig ånde kan være et symptom på noe mer alvorlig – da bør du henvende deg til en tannlege eller annen lege.

  • Finn ut hvilken type mat som forårsaker dårlig ånde.

  • Prøv å begrense ting som kan forsterke dårlig ånde, slik som alkohol og røyking.

Med Oral-B elektriske tannbørster får du ro i sinnet og grundig rengjøring hver dag. Klar til å bytte? Finn den rette Oral-B elektriske tannbørste for deg.

http://www.dentalcare.com/en-US/dental-education/continuing-education/ce410/ce410.aspx?ModuleName=coursecontent&PartID=2&SectionID=13