VOKSNE

Tannregulering For Voksne

Tannregulering for voksne article banner
DELE

Mange forbinder tannregulering med ungdomskolen, men tannregulering blant voksne blir vanligere og vanligere. Nesten 20 % av alle som bruker tannregulering er voksne. Dette skyldes først og fremst mer skjulte, mindre synlige alternativer som keramiske tannreguleringer og Invisalign.

Hvorfor velger voksne å bruke tannregulering?

Tennene kan forskyve seg med alderen – på grunn av en skade, en tilstand som heter tungeprotrusjon, eller naturlig vekst – og noen voksne opplever at tenner som tidligere var rette har blitt skjeve og sammentrykte. De kan begynne å oppleve smerter i kjeven, ha vanskeligheter med å rengjøre tennene skikkelig, eller oppleve at de ikke lenger har et attraktivt smil.

Andre voksne får tannregulering fordi de alltid har hatt skjeve tenner, men foreldrene hadde ikke råd til å betale for tannregulering da de vokste opp. Noen oppgir også at de gjør det etter å ha tenkt på det lenge, eller at de vil ha rettere tenner for en bedre karrière.

Mange voksne ser på tannregulering som en verdifull investering av noen få, litt ukomfortable år i bytte mot tiår med rett tannstilling.

Jeg hadde tannregulering som barn. Hvorfor trenger jeg tannregulering igjen?

Tennene beveger seg når du blir eldre, hos noen i større grad enn hos andre. Hvis du ikke brukte tannreguleringen like mye som ortodontisten anbefalte, eller bare er uheldig med den naturlige kjeveveksten, kan tennene komme tilbake til sin originale stilling. Ortodontister har også funnet ut nylig at tannregulering bør brukes mye lengre enn de anbefalte i tidligere tiår, og noen ganger på ubestemt tid, for å forhindre tannbevegelser. Dessverre betyr det at selv voksne som var mønsterpasienter da de var barn kan trenge tannregulering igjen.

Er det noen ulemper ved å få tannregulering som voksen?

Selv om tannregulering kan være effektivt i alle aldre, kan det ta lengre tid for voksne å få det samme resultatet. I tillegg dekker ikke de fleste forsikringer tannregulering for pasienter over 18 år.