VOKSNE

Tannregulering For Voksne

Tannregulering for voksne article banner
DELE

Mange forbinder tannregulering med ungdomskolen, men tannregulering blant voksne blir vanligere og vanligere. Nesten 20 % av alle som bruker tannregulering er voksne. Dette skyldes først og fremst mer skjulte, mindre synlige alternativer som keramiske tannreguleringer og Invisalign.

Hvorfor velger voksne å bruke tannregulering?

Tennene kan forskyve seg med alderen – på grunn av en skade, en tilstand som heter tungeprotrusjon, eller naturlig vekst – og noen voksne opplever at tenner som tidligere var rette har blitt skjeve og sammentrykte. De kan begynne å oppleve smerter i kjeven, ha vanskeligheter med å rengjøre tennene skikkelig, eller oppleve at de ikke lenger har et attraktivt smil.

Andre voksne får tannregulering fordi de alltid har hatt skjeve tenner, men foreldrene hadde ikke råd til å betale for tannregulering da de vokste opp. Noen oppgir også at de gjør det etter å ha tenkt på det lenge, eller at de vil ha rettere tenner for en bedre karrière.

Mange voksne ser på tannregulering som en verdifull investering av noen få, litt ukomfortable år i bytte mot tiår med rett tannstilling.