VOKSNE

Få hvite tenner med ferniss

Hva er ferniss? | Oral-B article banner
DELE

Hva er ferniss?

Ferniss er et spesiallaget overflatebelegg laget av porselen eller et harpikskomposittmateriale som settes å tanna som et skal for å gi et bedre utseende. Ferniss er spesielt nyttig for å få et penere smil, eller hvis du har tenner som er hakkete, flekkete eller deformert. Formålet med ferniss er i hovedsak kosmetisk, men du kan også få satt inn ferniss som del av en generell tannoverhaling som inkluderer behandling av periodonitt.

Ferniss er et flekkbestandig belegg av porselen eller harpiks som limes på forsiden av tennene. De kan gi et kosmetisk tilfredsstillende utseende ved å dekke til tenner som er misfarget, deformert eller hakkede.

Hva koster ferniss?

Prisen for ferniss varierer etter type:

  • Komposittferniss. Disse beleggene, også kjent som direkteferniss, settes på tennene på et enkelt tannlegebesøk. De varer vanligvis fra fem til sju år og må deretter skiftes.

  • Porselenferniss. Denne typen, også kjent som indirekte ferniss, skreddersys til tennene dine, slik at du må gå til tannlegen to ganger – én gang for å tilpasse tennene, og igjen for å sette på fernisset. Porselensferniss koster mer enn et komposittmateriale, men varer i 10 til 15 år – noen ganger lenger.

Porselenferniss er mer flekkbestandig og ser mer naturlig ut enn komposittmaterialer. Komposittferniss er derimot tynnere, slik at mindre av tannoverflaten må fjernes før de settes på. Tannlegen kan hjelpe deg med å fastslå hvilken type ferniss som passer best for dine behov.