TANNREGULERING

Tips for å fjerne tannregulering tidlig

Fjerne tannreguleringen tidlig article banner
DELE

Skal du fjerne tannreguleringen din?

Tannregulering kan rette tannstillingen og gi et penere smil, men de fleste vil få fjernet tannreguleringen så tidlig som mulig. Det er flere ting du kan gjøre for å holde munnen ren og sørge for at tannreguleringen fungerer som den skal.

Fjerne tannreguleringen tidlig

Noen ting du kan gjøre for å få fjernet tannreguleringen så tidlig som mulig inkluderer:

  • Holde munnen ren: Bedre munnhygiene kan sørge for at tannstillingen retter seg raskere, slik at du ikke trenger å bruke tannregulering like lenge.

  • Kutte opp hard mat: Kutt opp mat som rå frukt og grønnsaker og brød med hard skorpe i bitestørrelse for å redusere belastningen på tannreguleringen når du spiser.

  • Ikke tygg annet enn mat: Å tygge på ting som penner og sugerør kan skade tannreguleringen og medføre mer tid hos ortodontisten.

  • Ikke skyv tennene ut av linje: Aktiviteter som å bite negler og fikle med strikkene kan gjøre at du må bruke tannreguleringen lengre. Bli kvitt uvanene.

  • Ikke spis hard, klissete eller sukkerholdig mat eller drikk kullsyreholdig drikke: Unngå mat som popcorn, nøtter, potetgull, tyggegummi, karamell, karameller og småkaker. Og ikke tygg på isbiter eller drikk brus. Alle disse tingene kan skade tannreguleringen og/eller tennene.