TANNREGULERING

Dette hjelper tannregulering deg med

DELE

Trenger jeg tannregulering?

En tannlege anbefaler vanligvis tannregulering for å forbedre pasientens fysiske utseende rundt og i munnen, og rette ut skjeve tenner. Gjennom ortodontiske behandlinger kan problemer som tette eller skjeve tenner, overbitt, underbitt, uriktig kjeveposisjon og andre ting i kjeven korrigeres.

Når er det på tide med tannregulering?

Pasienter med ortodontiske problemer drar nytte av behandling nesten uansett alder. Det perfekte tidspunktet for tannregulering er når man er mellom 10 og 14 år, mens hodet og munnen fortsatt vokser, og tennene har lettere for å rettes opp. Men fordi justeringer på utseendet kan være traumatisk for barn i disse følsomme årene, bør foreldrene diskutere det med barna før de får tannregulering. Og tannregulering er ikke kun for barn. Flere og flere voksne bruker tannregulering for å korrigere mindre problemer og forbedre smilet sitt.

Hva slags type tannregulering må jeg bruke?

Tannlegen vet hvilken type tannregulering som passer best til problemet ditt, men pasienter får ofte flere alternativer å velge mellom. Vanligvis finnes det tre ulike varianter. Den mest populære typen er braketter, i metall eller plast, som bindes fast til tennene og ikke ses så godt. Det finnes også en type tannregulering som består av braketter som festes på baksiden av tennene, slik at man ikke ser den. Bånd er den tradisjonelle typen som dekker de fleste av tennene dine med metallbånd rundt tennene. Alle bruker strenger til å flytte tennene i ønsket posisjon.

Hvor lenge må jeg gå med tannregulering?

Det avhenger av behandlingen din. Jo mer komplisert problemet er, og jo eldre du er, desto lenger må du bruke tannregulering. De fleste kan regne med å bruke tannregulering mellom 18 og 30 måneder, og deretter bruke bøyle i et par måneder eller opptil to år, slik at vevet rundt tennene kan tilpasse seg. Noen må kanskje bruke bøyle permanent, hvis de ikke vil at bittet skal få tilbake til sånn det pleide å være.

Er behandling ubehagelig?

Metalltrådene strammes hver gang, som gir tannreguleringen litt trykk, slik at tennene eller kjeven forandres gradvis til ønsket posisjon. Tennene og kjeven føles litt øm etter hvert besøk, men det går fort over. Husk at noen tenner må kanskje trekkes for å gi plass til de tennene som forandres med tannreguleringen, og for at kjeven skal være i en ordentlig posisjon.

Hvem får jeg ortodontisk behandling av?

Tannlegen din har ansvar for å koordinere tannbehandling, og han vet hvor man får ortodontisk behandling, inkludert diagnose, undersøkelser og enkelte andre kjeveortopediske prosedyrer. Men tannlegen kan også sende deg til en kjeveortoped – en spesialist innen utvikling, forebygging og korrigering av uregelmessige tenner, bitt og kjeve og tilknyttede avvik i ansiktet.

Grunner Til Å Bruke Tannregulering - Image 4