HULL OG TANNRÅTE

Fordeler Av Fluortannkrem Og Fluormunnskyll

Fordeler Av Fluortannkrem Og Fluormunnskyll article banner
DELE

Hindrer fluor tannråte?

Fluor hjelper til med å hindre tannråte ved å bremse nedbrytningen av emalje og øker hastigheten på remineraliseringen. De nye emaljekrystallene som formes er hardere, større og mer resistente mot syre. Tannemaljen er hard og allikevel porøs. Plakk på overflaten av tennene dine kan produsere syre som siver dypt inn i emaljens porer og bryter ned strukturen på innsiden. Denne prosessen kalles demineralisering og kan danne et mykt punkt på tannen, som kan bli til et hull dersom det ikke behandles. Gjennom å lære hva fluor gjør for tannhelsen din, blir du mer oppmerksom på hvordan man gjenkjenner plakk og unngår at det blir til et hull.

Fordeler Av Fluortannkrem Og Fluormunnskyll

Lær om fordelene fluor har for tennene dine

Vanlige kilder til fluor er fluorisert drikkevann, tannkrem og noen typer munnskyll.

Fluortannkem

Tannkrem som inneholder fluor bidrar til å hindre hull hos både barn og voksne. For å styrke svake punkter og synlige røtter, og for å hindre de tidlige stadiene av tannråte, bør man pusse regelmessig med fluortannkrem.

  • Du burde alltid holde et øye med barna dine når de pusser tennene sine.

  • Barn under 6 år bør kun bruke en mengde med tannkrem på størrelse med en ert dersom denne inneholder fluor.

Munnskyll med fluor

En annen måte å beskytte deg å familien din mot hull på, er å skylle munnen din med munnskyll som inneholder fluor.

  • Det fins nå mange typer munnskyll som inneholder fluor.

Vann med fluor

Å tilsette fluor til drikkevannet ditt er en av de enkleste og mest kostnadseffektive metodene for å beskytte barn og voksne mot tannråte.

  • Usikker på fluor-nivået i vannet ditt? Informer din tannpleier/tannlege dersom drikkevannet ditt ikke er fluorisert. Vedkommende vil kunne anbefale at du anvender høykonsentrerte fluorbehandlinger.

  • Hvis vannet ditt ikke inneholder fluor, kan din tannpleier/tannlege anbefale resept på fluortabletter eller -dråper til deg og familien din for å beskytte tennene deres mot hull.

  • Fluorisert vann er et flott alternativ til leskedrikker, siden det hjelper til med å beskytte tennene dine, samtidig som det minimerer skaden som påføres dem gjennom inntak av sukker.

  • Flaskevann inneholder ikke nødvendigvis fluor, så selv om det kan virke som en sikkert valg nå, bør du tenke over all den fluor du går glipp av i springvannet ditt.

Fluor spiller en viktig rolle for tannhelsen din, og nå som du vet hvor viktig det er, kan du inkludere det oftere i pleien av tennene dine.