ANDRE

Tannbeskytter for sport, til barn og voksne

Tannbeskyttere | Oral-B article banner
DELE

Hva gjør tannbeskyttere?

Tannbeskyttere er alle typer anordninger som brukes utenpå tennene for å beskytte mot skader ved sammenstøt mot ansiktet eller hodet i idrett. Har du større barn eller tenåringer som driver med en kontaktsport, som fotball, hockey eller rugby? Sørg for at de bruker tannbeskytter i kamp og på trening. Selv om en fast rutine med profesjonell rengjøring hos tannlegen eller en tannpleier og tannpuss to ganger om dagen og daglig bruk av tanntråd holder smilet til tenåringen fint, er det veldig viktig å beskytte det smilet.

Tannbeskyttere for idrett

American Dental Association anbefaler bruk av tannbeskytter i mer enn 20 idretter, inkludert fotball, hockey og lacrosse. Tannbeskyttere er laget av et sterkt, men formelig plastmateriale som faller inn i tre kategorier:

  • Skreddersydd Du kan få en skreddersydd tannbeskytter fra tannpleieren din. Dette er de mest komfortable, men også de dyreste.

  • «Kok og bit» Denne typen tannbeskytter er halvtilpasset. Du kjøper et ferdigformet plaststykke og tilpasser formen ved å koke det i vann i noen minutter og deretter bite ned på den.

  • Standard En standard tannbeskytter er ferdigformet og kan ikke tilpasses en spesifikk munn. Den gir beskyttelse, men kan være et hinder for å puste eller snakke på grunn av den unøyaktige passformen.