BARN

Problemer Med Babytenner

Problemer med babytenner article banner
DELE

Når kommer babytennene?

Barnas tenner begynner å formes før fødselen. De første melketennene, såkalte babytenner, bryter gjennom tannkjøttet så tidlig som etter fire måneder. Alle de 20 melketennene dukker som regel opp innen treårsalderen, selv om fremdriften og rekkefølgen varierer. Permanente tenner begynner å dukke opp rundt seksårsalderen. Denne prosessen fortsetter til rundt 21-årsalderen.

Forebyggende tiltak for god munnhygiene

For å sikre god munnhelse og et liv med gode munnpleievaner, følg følgende grunnleggende, forebyggende tiltak:

  • Begrens sukkerinntaket for å hindre tannråte.

  • Sørg for at barn får nok fluor, enten gjennom drikkevannet eller som behandling gjennom tannlegekontoret, både for å styrke emaljen og hindre tannråte. Dette kan inkludere fluortilskudd på steder hvor drikkevannet ikke er skikkelig fluorisert. Husk å spørre tannlegen om tilskudd for å finne ut om de er nødvendige.

  • Vurder tannforsegling Tannforsegling gir et ekstra lag med beskyttelse mot hull. De er laget av plast og festes til tennene av tannlege-teamet.

  • Lær barn å pusse tennene og bruke tanntråd ofte og grundig. Prøv å finne måter å gjøre tannpuss og bruk av tanntråd morsomt på for barnet ditt, for å oppmuntre til gode rutiner for munnhygiene.