BARN

Gjør Det Moro For Barn Og Tenåringer Å Ta Vare På Tennene

Gjør Det Moro For Barn Og Tenåringer Å Ta Vare På Tennene article banner
DELE

Gjøre det moro for barn å ta vare på tennene

Når barna vokser, blir de mer og mer bevisste på hvordan kroppen endrer seg. Det gjelder også munnen. Vanlige bekymringer hos tenåringer er blant annet tannhelsespørsmål som tannregulering, dårlig ånde og hvite tenner. Oral-B kan hjelpe deg med å skape en rutine som tar fatt på tenåringens bekymringer og livsstil.

Barn og unge elsker dingser, så de er gode kandidater til å prøve ut elektrisk tanntråd. Elektrisk tanntråd er også nyttig for eldre som har problemer med å bruke tanntråd, men barn og unge synes de kanskje er så kule at de er mer motiverte til å bruke dem. Elektriske tannbørster kan også gjøre tannhelse og munnpleie mer tiltalende for barn og unge. Barna er ofte i farta, så du kan jo be dem ta med litt tanntråd i sekken og bruke den elektriske tanntråden om kvelden, om morgenen før skolen starter eller et annet tidspunkt, slik at de lettere husker å få det gjort.

Noen elektriske tanntråder har ergonomiske håndtak, og det finnes elektriske tannbørster og tanntråd i en rekke ulike størrelser og former. Det viktige er å la barnet velge tanntråd selv. Hvis de liker den, er det mer sannsynlig at de kommer til å bruke den. Akkurat som med elektriske tannbørster, kan elektrisk tanntråd bidra til å få sunnere tannkjøtt. Også yngre barn kan bruke elektrisk tanntråd, men de bør da holdes oppsyn med av en voksen.

En floss threader er en annen nyttig ting for tennene som kanskje er mer tiltalende for barn og unge med tannregulering. Denne gjør det lettere å bruke tanntråd under tannreguleringen. De ser ut som en nål, og fungerer egentlig ganske likt: Før tanntråden inn gjennom løkken på enden, og skyv threaderen under metalltrådene på tannreguleringen. Merknad til voksne: De fungerer også godt hvis du har tannbro.