BARN

Fluor munnskyll fer Barn

Munnskyll til barn article banner
DELE

Munnskyll er bra for eldre barn

Eldre barn og tenåringer kan vise interesse for munnskyll for frisk pust, og samtidig kan de få fordelene ved fluorskylling. Eldre barn som bruker tannregulering er spesielt godet kandidater for munnskyll med fluor, siden skylling kan bidra til å tennene mot syreproduserende bakterier som kan bygge seg opp under reguleringen.

Yngre barn bør ikke bruke munnskyll

Yngre barn bør som hovedregel ikke bruke munnskyll, siden det er større sjanser for at de svelger produktet. Barn mellom seks og tolv år må bare bruke munnskyll under tilsyn av en voksen. Barn under seks år må unngå munnskyll med fluor da eksponering til store mengder fluor for barn uten ferdig utviklede tenner kan føre til fluorose, en harmløs, men uestetisk tilstand som gir flekker eller striper på tennene.

Munnskyll til barn

For foreldre som er bekymret for alkoholinnholdet i munnskyll finnes det mange alkoholfri produkter som er like effektive for frisk pust. Det finnes også alkoholfri munnskyll med fluor. Bekymret for kjemikalier? Uansett hvilken type munnskyll barnet bruker må du minne dem om at munnskyll, også med fluor, ikke er en erstatning for en rutine med tannpuss to ganger om dagen og daglig bruk av tanntråd for å ha et sunt smil.