BARN

Når Må Barnet Ditt Til Tannlegen?

Når må barnet ditt til tannlegen?  article banner
DELE

Når må barnet ditt til tannlegen?

Visste du at barna begynner å dannes før fødselen? De første melketennene, såkalte babytenner, bryter gjennom tannkjøttet så tidlig som etter fire måneder. Når du vet det, når er det beste tidspunktet for å involvere en tannlege? Svaret er så snart den første tanna kommer. Når dette skjer bør du begynne å pusse tennene til barnet daglig og bestille time hos tannlegen. I de fleste tilfeller bør barna besøke tannlegen før de har fylt ett år.

Spør venner og familie og velg en tannlege i nærheten av deg som liker barn og behandler barn regelmessig. Det første forholdet barnet ditt har med en tannlege kan gi et varig inntrykk.

Barnets første tannlegebesøk

Du kan gjøre barnets første tannlegebesøk til noe morsomt og positivt. Fortell barna på forhånd at noen skal se på tennene deres og rengjøre dem. Prøv å vise dem bilder av en tannlege eller ha det gøy med rollespill, der dere leker at du eller barnet er tannlege. De fleste tannleger foretrekker at foreldrene er til stede under undersøkelser av barn som er yngre enn tre år. Noen ber foreldrene om å sitte i tannlegestolen og holde barnet på fanget under de første undersøkelsene. Det kan også være nyttig å ta med seg yngre barn når eldre søsken skal til tannlegen, slik at de blir vant til tannlegekontoret og menneskene.

Når barna blir eldre vil de ofte være «voksne» og er villige til å sitte i stolen alene mens foreldrene er på venteværelset. På det første besøket vil tannlegen undersøke barnets munn for tidlige tegn på hull og andre problemer. De vil også fortelle deg mange andre ting du trenger å vite for å hjelpe barnet med å vokse opp uten hull. Etter det første besøket må du sørge for at barnet går til tannlegen regelmessig.