SPEDBARN

Melketenner barn – når kommer tennene, og hvordan ta vare på melketenner?

Behandling av melketenner article banner
DELE

En stor del av spedbarnets utvikling er når melketennene kommen frem, og det er vanskelig å ikke bli opprømt over det nye smilet til barnet ditt. Det betyr også at du må begynne å ta vare på barnets tenner. Fordi god munnhelse starter med den første tannen.

Når kommer melketennene frem?

Tannfrembruddet av melketennene kommer generelt etter fire til åtte måneder, og tennene trenger daglig pleie for å holde seg friske. Melketennene har en viktig rolle, da den nye linjen holder kjeven på plass mens de varige tennene fortsetter å vokse under tannkjøttet. Det første tannsettet lager også åpninger i tannkjøttet som de varige tennene kommer gjennom. Disse frembruddene spiller en viktig rolle mht. hvordan de tygger, smiler og snakker. Når melketennene kommer frem, har de stor betydning for barnets tannhelse. Hvis man ikke passer på dem, vil det trolig komme symptomer på utilpasshet, som kan forårsake tannproblemer. 

Alle de 20 melketennene er som regel på plass innen barnet er 3 år. Men alle barn vokser i sitt eget tempo. Snakk med tannlegen dersom du har noen bekymringer om når barnets tenner kommer frem.