ORAL-B - MUNNVANN

Bruk Av Munnskyll Med Fluor

Bruk av munnskyll med fluor | Oral-B article banner
DELE

Bruk av munnskyll med fluor

Mange tannpleiere/tannleger tror at tannpuss to ganger om dagen med fluortannkrem gir nok fluor til å beskytte mot hull. Men dersom du har anlegg for å få hull, kan du bruke en munnskyll med fluor i tillegg til å pusse tennene dine og bruke tanntråd.

Noen studier har vist at munnskyll med fluor er et godt supplement til daglig tannpuss med fluortannkrem, spesielt i områder hvor drikkevannet ikke er fluorisert. Denne typen munnskyll styrker tennenes emalje effektivt og beskytter tennene dine mot syreskade. Munnskyll har allikevel ikke avgjørende effektivt mot plakk-forårsaket gingivitt eller mer alvorlige former for tannkjøttbetennelse. Nok en grunn til å pusse tennene og bruke tanntråd hver dag.

Følg disse stegene ved bruk av munnskyll med fluor

Følg disse stegene hvis du ønsker å bruke munnskyll med fluor:

  • Bruk riktig mengde: Bruk munnskyll i den mengden som er angitt på etiketten eller som instruert av tannpleier/tannlege.

  • Skyll som om du mener det: Hold munnen lukket og skyll skikkelig, som anvist på etiketten. 

  • Spytt ut: Ikke svelg munnskyll. Fluoren i de fleste typer munnskyll kan være giftig hvis du svelger en stor nok mengde. Dersom du lar barnet ditt bruke munnskyll, må du følge med på at det spytter ut og ikke svelger det. 

  • Husk: For å dra maksimal nytte av munnskyll med fluor, unngå å spise, drikke og røyke i minst 30 minutter, så du ikke vasker bort fluoren.