HVORFOR ORAL-B TANNKREM

Tannkrem Allergi: Årsaker Og Symptomer

Tannkrem allergi: årsaker og symptomer article banner
DELE

Fra nikkel i bukseknappen til urter i den dyre fuktighetskremen din – så å si alle produkter du bruker kan potensielt gi en allergisk reaksjon.

Men ingredienser i tannkrem skal være lavt på listen din over potensielle allergener.

Ingrediensene i tannkrem har forandret seg – tryggere og mer effektive

Det har naturligvis vært noen rapporter om allergiske reaksjoner knyttet til ingredienser ti tannkrem, men slike rapporter er sjeldne. Den lave graden av sensibilisering i de fleste tannkremingredienser er en grunn til at tannkremallergier er sjeldne. Ingrediensene i tannkrem har endret seg over tid, og fortsetter å endre seg når produsentene utvikler tryggere og mer effektive formler.

Når det er sagt kan smaksstoffer som brukes i tannkrem, som peppermynteolje, gi allergiske reaksjoner, men slike reaksjoner er vanligvis milde, og forsvinner hvis du bytter til en annen smak eller et annet merke. For eksempel beskrev en rapport fra Danmark i 1998, publisert i journalen Contact Dermatitis, et tilfelle der en person utviklet alvorlig betennelse på leppene (cheilitt) som følge av kontaktallergi mot grønnmynteolje i tannkrem.

Har du en reaksjon? Oppsøk tannlegen

Hvis du opplever en allergisk reaksjon, som opphovning, rødhet, tørrhet eller infeksjon i munnen, må du oppsøke tannlege umiddelbart for å utelukke periodonitt og for å diskutere valg av tannkrem. Du kan finne ut at du bare har følsomme tenner og gommer, at det ikke er en reell allergi, og at tannkrem med mild smak og en tannbørste med myk bust kan løse problemet.