HVORFOR ORAL-B TANNKREM

Fluortannkrem Styrkes Tenner

Fluortannkrem styrkes tenner article banner
DELE

Når bruke fluortannkrem

Når du bruker fluortannkrem styrkes emaljen, noe som bidrar til å forebygge hull i tennene. Fluor kan også bidra til å reparere tenner med mindre avkalking (første trinn i nedbrytningen av tannoverflaten). Du kan også få fluor fra fluorholdig drikkevann. Men mange vitenskapelige studier over flere tiår har vist at fluortannkrem forebygger hull, og at regelmessig pussing med fluortannkrem er en pålitelig metode for god munnhygiene. For personer over seks år er bruk av fluortannkrem en god idé. Det kan også være en god idé for yngre pasienter med høy risiko for hull i tennene.

Farer ved fluortannkrem

En ting å huske: Uansett hvor godt du liker smaken på fluortannkremen, må du alltid spytte den ut. Ingen typer tannkrem, verken med eller uten fluor, skal svelges. Hvis fluortannkrem svelges av barn som ikke har ferdig utviklede tenner (opp til 8 år), kan de utvikle en mild form for fluorose, en tilstand der for mye fluor hemmer utviklingen av emaljen. Dette gir hvite prikker eller striper på tennene som kan bli mørkere med alderen.

Derfor anbefaler mange tannleger at barn som er yngre enn 6 år ikke bruker fluortannkrem, eller hvis de gjør det, at det skjer under en voksens tilsyn, slik at de ikke svelger det. Alle fluorprodukter, inkludert tannkrem og munnskyll, må derfor oppbevares utilgjengelig for barn. Større barn, tenåringer og voksne med ferdigutviklede tenner har ingen risiko for fluorose.