HVORFOR ORAL-B TANNTRÅD?

Tanntrådholdere – et alternativ ved bruk av tanntråd

Tanntrådholdere - et alternativ ved bruk av tanntråd  article banner
DELE

Blir du frustrert når du bruker vanlig tanntråd? Synes du at den lange tanntråden er vanskelig å håndtere, særlig når du skal nå de bakerste tennene? I så fall kan du glede deg over at det finnes andre metoder for å rengjøre mellom tennene. En tanntrådholder er et lite plastverktøy med en bøyd ende som holder en bit med tanntråd. Den kommer med en bonus – den andre enden av tanntrådholderen har en listen plastspiss som kan brukes istedenfor en tannpirker i tre til å fjerne store matpartikler som fester seg langs tannkjøttranden eller mellom tennene. 

Forskjellen mellom tanntrådholder og munndusj 

Lær deg forskjellen mellom tanntrådholdere og munndusjer. En munndusj, også kalt tannspyler, retter en vannstråle mellom tennene dine. Munndusjen bidrar til å fjerne store matpartikler fra tennene og stimulerer tannkjøttet, og kan være en nyttig del av munnhelserutinen. Men ettersom den ikke rengjør mellomrommet mellom tennene og langs tannkjøttranden, er den ikke en erstatning for tradisjonelle tannbørster eller tanntråd eller andre inter-dentale produkter. 

Bruke en tanntrådholder 

En tanntrådholder kan være det rette produktet for dine behov. Tanntrådholderen er ganske enkelt en bit med tanntråd på et håndtak. Noen tanntrådholdere har en tannpirker i den ene enden. Det finnes mange typer tanntrådholdere, og alle sammen vil bedre munnhelsen når du bruker dem på riktig måte for å rengjøre mellom og rundt tennene. Det er du som velger tanntrådholderen som passer for deg, men prøv å finne en modell med det langt håndtak for å gjøre det lett å holde og et kompakt hode som gjør det lettere å nå bak de bakerste tennene – et sted det er spesielt vanskelig å rengjøre. 

Typer tanntrådholder 

Noen tanntrådholdere er til engangsbruk mens andre har avtakbare hoder for å bytte tanntråden. Du kan også kjøpe tanntrådholdere med spesialdesignede håndtak med sklisikre grep som gjør dem lettere å holde. Noen tanntrådholdere har et område som fungerer som en tungeskrape, og andre fås i små størrelser med barnevennlig design. 

Batteridrevne tanntrådholdere 

Liker du det høyteknologiske? Du kan også velge en batteridrevet tanntrådholder som utfører to jobber – den vibrerer for å massere tannkjøttet samtidig som den rengjør rundt tennene. 

Er du nysgjerrig på elektriske tanntrådholdere, men bekymret for om de er trygge? 

En studie som er publisert i Journal of Clinical Dentistry sammenlignet sikkerheten og evnen til plakkfjerning til en elektrisk og en standard tanntrådholder. I studien fikk 78 personer beskjed om å bruke enten en standard eller en elektrisk tanntrådholder. Etter 30 dagers bruk hadde begge gruppene betydelig mindre plakk på tennene enn før de begynte med tanntrådrutinene, og den elektriske og standard tanntrådholderen var like effektive på å fjerne plakk. I tillegg fant studien at begge metodene var like trygge. Det ble ikke funnet noe tegn på skade på hardt eller mykt vev i munnen i forbindelse med bruken av noen av produktene. 

Siden forskning viser at elektriske tanntrådholdere er like trygge og effektive som standard tanntrådholdere, bør du da velge en elektrisk tanntrådholder fremfor én av de mange typene standard tanntrådholdere? Mange kan dra nytte av elektriske tanntrådholdere, særlig eldre voksne som kan hva vansker med å håndtere tanntråd med fingrene. Det er muligens mer sannsynlig at eldre barn og tenåringer foretrekker elektriske tanntrådholdere fremfor vanlig tanntråd fordi det er morsommere å bruke, særlig hvis de liker å bruke elektriske tannbørster.