HVORFOR ORAL-B TANNTRÅD?

Munndusj Vs. Tanntråd

Aquacare vs. tanntråd article banner
DELE

En grunnleggende del av rutinene for munnhygiene.

Det anbefales at du bruker tanntråd minst én gang om dagen i tillegg til å pusse tennene to ganger om dagen for å opprettholde god munnhygiene. Bruk av tanntråd fjerner matrester som har satt seg fast, plakk og bakterier fra vanskelige steder mellom tennene og tannkjøttet som tannbørsten din ikke klarer å nå. Uten daglig bruk av tanntråd, vil bakteriene forkalke seg, bli til tannstein og i sin tur føre til tannkjøttproblemer.

Munndusjer vs. tanntråd

Bruk av tanntråd innebærer å tre en tynn nylon- eller teflontråd mellom tennene i et C-formet mønster for å fjerne plakk. En munndusj, også kjent som en oral irrigator, fungerer gjennom å skyte en tynn, trykksatt vannstråle mellom tennene. Noen syns det er enklere å bruke en munndusj enn tradisjonell tanntråd. Det krever mye mindre innsats og teknikk.

Når du skal velge mellom en munndusj eller tanntråd, er det viktig å vurdere:

  • Brukervennlighet: Det er ganske enkelt å bruke tanntråd, men det krever en del teknikk. Mange syns det er mye mer praktisk med en oral irrigator, og at dette er et flott tillegg til rutinene deres for munnhygiene.

  • Elektrisitet: De fleste munndusjer er elektriske, så de må kobles til et uttak på badet ditt.

  • Tilpasningsmuligheter – Selv om det fins mange ulike typer tanntråd, innebærer alle at du må tre en tynn nylontråd mellom tennene. Det fins ikke mange måter å ta hensyn til problemer som sensitivt tannkjøtt på. En oral irrigator med flere trykkinnstillinger, spesielt en med sensitiv modus, er flott dersom sensitivt tannkjøtt er et problem for deg.

Hvilken er bedre?

Det anbefales ikke å erstatte tradisjonell bruk av tanntråd med en munndusj. Selv om munndusjer gjør en god jobb med å fjerne matpartikler og skylle bort plakk gjennom å skyte en vannstrøm mellom tennene dine, kan de ikke etterligne tanntrådens skrapende bevegelse som fjerner tannstein-dannende plakk, som kan forårsake tannkjøttbetennelse. Det er best å kombinere både tradisjonell tanntråd og munndusj i de daglige rutinene dine for optimal munnhygiene.

Det fins allikevel noen tilfeller hvor en oral irrigator kan anses som et bedre alternativ enn tanntråd:

  • Sensitivt tannkjøtt – Munndusjer kan være mindre smertefulle for personer med sensitivt tannkjøtt.

  • Tannregulering –Det trykksatte vannet fra en munndusj er en av de beste måtene å få mat ut av reguleringen på uten å måtte tre tradisjonell tanntråd frem og tilbake mellom tennene.

  • Motoriske problemer – En oral irrigator kan være spesielt nyttig for personer med leddgikt eller tannregulering, hvor det kan være vanskelig å manøvrere tanntråden.

I slike tilfeller, hvor tanntråd ikke kan brukes, er en munndusj flott i kombinasjon med bruk av tanntråd.