BARN

Finn riktig elektrisk tannbørste til barnet

Elektrisk tannbørste for barn article banner
DELE

Når det gjelder barnets tenner, lurer du kanskje på om det er noen forskjell mellom en manuell og en elektrisk tannbørste. Valget av elektrisk tannbørste for barn kan også være forvirrende. Det er viktig å starte tidlig med gode tannhelsevaner, men det kan være vanskelig få barn til å bli begeistret for tannpussing. Nedenfor er det noen tips som kan hjelpe deg.

Når kan et barn begynne å bruke en elektrisk tannbørste?

Hvis du vurderer å pusse barnets tenner med en elektrisk tannbørste, vent til barnet ditt er minst tre år gammelt. Ikke bruk en elektrisk tannbørste på barn under tre år. Før det bør man bruke en manuell tannbørste.

SE HVILKEN TANNBØRSTESOM PASSER

Elektriske tannbørster for barn mellom 3 og 5 år

Bruk av barnevennlige elektriske eller batteridrevne tannbørster er en god måte for deg å ta vare på barnets tenner og tannkjøtt, men sørg for at de er minst tre år før du innfører en slik børste.

Sånn pusser man

- I denne alderen bør du fortsatt pusse barnets tenner, spesielt ved bruk av en elektrisk tannbørste. De vil ikke være i stand til å pusse ordentlig før de er minst 7 år.

- For maksimal beskyttelse mot tannråte, bruk en ertestor mengde tannkrem med mellom 1350 og 1500 ppm fluorinnhold. Puss to ganger om dagen. En gang som den siste ting man gjør om kvelden, pluss en annen gang på døgnet.

- De bør rengjøre hver tann enkeltvis. Først bør de plassere børsten i en 45 graders vinkel fra tannkjøttet, og så påføre et forsiktig trykk mens børsten beveges i sirkelbevegelser. De bør gjøre dette i ca. 10 sekunder, med den samme pussebevegelsen på alle indre og ytre flater, og skråstille børsten etter behov for å bedre nå innsiden av mindre fortenner.

- Etter børsting må du få barnet til å spytte eller tørke bort overflødig tannkrem fra munnen. Ikke skyll, da det vil fjerne det beskyttende fluorlaget tennene har behov for.

- Den gratis Disney Magic Timer-appen fra Oral-B vil hjelpe 90 % av barna til å pusse lenger. Mens de pusser, kan barna dine få nye figurer og merker som en morsom belønning. Den er tilgjengelig gratis i iOS App Store og Google Play.

Hvordan man velger en børste

- Mange av barnas elektriske tannbørster er fargerike eller har populære figurer avbildet. Mens dere gjør innkjøp, kan det være spennende for barnet å velge den figuren de liker best. Dette kan også føre til begeistring for pussing.

- Se etter en børste som er gripevennlig med et polstret, sklisikkert skaft.

- Børsten bør også ha et børstehode i barnestørrelse med myk teksturert bust. Følg med på når de må byttes ut, spesielt hvis barnet ditt har en tendens til å tygge på dem under tannpuss. Du bør fraråde barna å tygge på tannbørster. Børstehoder som må erstattes, vil ha en sprikende bust som peker i mange retninger. Slitte børstehoder pusser ikke så grundig som de nyere kan.

Elektriske tannbørster for barn over 5 år

Sånn pusser man

- Før barnet fyller 7 år vil du fremdeles være den som pusser tennene for dem, spesielt ved bruk av en elektrisk tannbørste. Du kan imidlertid begynne å la dem holde børsten og «hjelpe» deg. Dette vil gjøre dem vant til hvordan en børste føles i hånden.

- For maksimal beskyttelse mot tannråte, bruk en ertestor mengde tannkrem med mellom 1350 og 1500 ppm fluorinnhold. Puss to ganger om dagen. En gang som den siste ting man gjør om kvelden, pluss en annen gang på døgnet.

- Børst tennene i små sirkler i en 45 graders vinkel mot tannkjøttlinjen, pass på å gå over alle overflater på hver enkelt tann.

- Sørg for at barnet spytter ut all overflødig tannkrem etter avsluttet tannpuss. Ikke skyll, for det vil fjerne det beskyttende laget som bidrar til å styrke emaljen.

- Disney Magic Timer-appen fra Oral-B er gratis, og vil få 90 % av barna til å pusse lenger. Mens de pusser, kan barna dine få nye figurer og merker som en morsom belønning.

Hvordan man velger en børste

- Mange av barnas elektriske tannbørster har populære figurer avbildet, eller de er svært fargerike. Mens dere gjør innkjøp, kan det være spennende for barnet å velge den figuren de liker best. Dette kan også føre til begeistring for pussing.

- Se etter en børste som er gripevennlig og med sklisikkert skaft. Dette vil også komme til nytte når barnet ditt begynner å børste sine egne tenner rundt 8-årsalderen.

- Børsten bør ha et børstehodet i barnestørrelse med myk teksturert bust.

Gjør pussingen morsom med en elektrisk tannbørste

Oral-Bs elektriske tannbørster for barn har flere spennende design å velge mellom, med barnas favorittfigurer. Barn har det mer gøy når de pusser med sine favoritt-tegneseriekompiser, og børstene fra Oral-B har mange å velge mellom.

Barnevennlige elektriske tannbørster hjelper barna, og deg, til å ta vare på tennene deres helt fra småbarnsstadiet og fremover. Til syvende og sist, hvis barna dine har det morsomt under tannpussen, er det mer sannsynlig at de gjør den til en del av sin hverdagsrutine.

For å gjøre pussingen morsom og enkel, vil den gratis Disney Magic Timer-appen fra Oral-B oppmuntre barna til å pusse lenger ved å engasjere dem med morsomme tegninger og virtuelle merker med deres Disney-favorittfigurer. Faktisk pusser 90 % av barna lenger når de bruker Disney Magic Timer-appen. Den er tilgjengelig gratis iiOS App Store og Google Play.

Gode tannhelsevaner tar aldri slutt

Etter hvert som barna fortsetter å vokse, trenger de alltid riktig tannbørste for å opprettholde munnhygienen. Oral-Bs elektriske tannbørster hjelper dem i overgangen fra barndommen til voksenlivet, med et bredt utvalg av alternativer som holder tritt med deres skiftende behov.