HVORFOR ELEKTRISKE TANNBØRSTER FRA ORAL-B

Er Elektriske Tannbørster Bedre Enn Manuelle Tannbørster?

DELE

I vår moderne tid er til og med vanlige husholdningsgjenstander som tannbørster utstyrt med avansert teknologi. Med funksjoner som innebygget tidsstyring og ulike hastighetsinnstillinger, er det ikke så rart at elektriske tannbørster holder munnen din jevnt over sunnere, sammenlignet med en vanlig manuell tannbørste. Likevel er det fortsatt en del skepsis til verdien av å kjøpe en elektrisk tannbørste. Er elektriske tannbørster bedre? Her er det du trenger å vite for å avslutte debatten om elektriske tannbørster mot manuelle.

Elektrisk tannbørste mot manuell

Kliniske studier har vist at elektriske tannbørster med roterende/oscillerende bevegelser er mer effektive til å fjerne plakk og til å holde munnen din jevnt over sunnere, i forhold til vanlige manuelle tannbørster. For Oral-B har roterende/oscillerende/pulserende bevegelser vært standard i deres elektriske tannbørster siden 1998, og resultatene taler for seg: Oral-B elektriske tannbørster fjerner opptil 100 % mer plakk i forhold til en manuell tannbørste. Mens det pusser, pulserer det runde børstehodet for å bryte opp plakk, mens det roterer for å fjerne løs plakk.

Fordeler elektriske tannbørster har, som manuelle tannbørster mangler

Et av de største problemene med manuell tannpussing er vanskene med å overholde den anbefalte pussetiden på to minutter, eller å benytte teknikken som er anbefalt av en profesjonell tannpleier. Resultatet er alt annet enn ideell rengjøring av tennene. Elektriske tannbørster fra Oral-B har to-minutters tidsinnstilling for å sikre at tennene dine blir rengjort slik profesjonelle tannpleiere anbefaler. Tidsstyringen omfatter også en 30-sekunders varsling som forteller deg når du skal bytte pusseområde (kvadrant). Dette sikrer at alle deler av munnen din får den oppmerksomheten de trenger for å opprettholde førsteklasses rengjøring. For å beskytte tannkjøttet ditt mens du pusser, er enkelte Oral-B elektriske tannbørster med oscillering-rotering-pulsering også designet med en innebygget trykksensor for å varsle deg hvis du bruker for mye kraft mens du pusser.

Ulike innstillinger som er tilgjengelige på elektriske tannbørster omfatter dyprensing, tannkjøttbehandling, bleking, tannfølsomhet og rengjøring av tungen. Innstillinger for dyprensing er også tilgjengelig for å forlenge pussetiden og hjelpe deg til å rengjøre enda bedre. Innstillingen for tannkjøttbehandling masserer og stimulerer tannkjøttvevet. Velger du tannfølsomhet, reduseres hastigheten på børstebevegelsen for å gi en mer skånsom rengjøring, noe som kan være nyttig for personer med spesielt følsomme områder i munnen. Børstehastigheten varierer for å polere tennene ekstra godt om du velger innstillingen for bleking. Innstillingen for rengjøring av tungen minner deg på å rengjøre tungen og forbedre friskheten i pusten din.

Verdien av en elektrisk tannbørste

Ser vi på alle fordelene med en elektrisk tannbørste, får du et godt bilde av verdien den kan gi deg, sett over tid. For det første har de fleste elektriske tannbørster rimelige utbyttbare børstehoder, og du kan kjøpe ulike typer børstehoder for å tilpasse renseopplevelsen til dine spesielle tannhelsebehov.

En annen faktor du må ta med i betraktningen, er at bruken av en elektrisk tannbørste er sunnere for munnen din enn en vanlig manuell tannbørste. Å oppnå en førsteklasses tannrengjøring er ikke nødvendigvis for dyrt – Oral-B tilbyr kostnadseffektive varianter av elektriske tannbørster. Oral-B 2000 er en perfekt elektrisk tannbørste for den som er nysgjerrig på muligheter for å forbedre tannhelsen. Oral-B elektriske tannbørster er også oppladbare, noe som betyr at du ikke trenger å bruke penger på stadig nye batterier.

Slik velger du den rette tannbørsten for deg

Husk på hvilke mål du har satt for tannhelsen din når du velger elektrisk tannbørste. Når du skal kjøpe elektrisk tannbørste, er det viktig å vurdere dine individuelle pussebehov og andre fordeler, i tillegg til hva slags børstehoder du foretrekker.