HVORFOR ELEKTRISKE TANNBØRSTER FRA ORAL-B

Ting Å Tenke På Når Du Vurderer Å Kjøpe Elektrisk Tannbørste

DELE

God munnhygiene er ikke bare nødvendig for god tannhelse. Det kan også ha innvirkning på ditt generelle velvære. Fra barnsben av blir vi lært verdien av å pusse tennene regelmessig for å holde dem og tannkjøttet friske og sunne. Da tannbørste med nylon-bust først ble oppfunnet på 1930-tallet, hadde man ikke mange muligheter. Nå er antallet muligheter overveldende. 

Det er allment akseptert at elektriske tannbørster er mer effektive enn manuelle tannbørster, og mange profesjonelle innen tannpleie anbefaler den første for å maksimere pasientene pusseeffektivitet. Hvis du tenker på å kjøpe en elektrisk tannnbørste, er det flere typer tilgjengelig, med mange funksjoner og i et bredt prisspekter.

Slik velger du elektrisk tannbørste

Alle elektriske tannbørster er ikke skapt like, og hvilken du velger kommer an på dine personlige preferanser og ønsket komfortnivå.  Når du skal velge mellom ulike modeller, er forståelsen av de ulike typene utbyttbare børstehoder og teknologien bak, noe som kan hjelpe deg i valget.

Roterende børstehoder roterer helt rundt, mens oscillerende børstehoder beveger seg fra side til side. Noen børstetyper pulserer i tillegg for å bevege hodet inn og ut mot tennene mens de roterer for å hjelpe til med å løsne plakk. Oral-B kombinerer alle de tre teknologiene i sin roterende-oscillerende-pulserende teknologi, noe som hjelper til med å fjerne opptil 100 % mer plakk enn en vanlig, manuell tannbørste. 

Du kan også velge mellom et antall spesialiserte børstehoder, avhengig av dine spesielle behov for munnhelse. Det finnes et bredt utvalg børstehoder som hjelper deg å personliggjøre pusseopplevelsen, hver av dem med sine fordeler:

  • CrossAction, Oral-B sitt mest avanserte børstehode, for å fjerne opptil 100 % mer plakk* med den perfekt vinklede busten

  • 3D White for å polere for hvitere tenner begynner fra dag 1. Det bleker overflateflekker takket være den polerende koppen

  • FlossAction gir førsteklasses rengjøring* mellom tennene med sin avanserte MicroPulse-bust

*i forhold til vanlig manuell tannbørste

Den rette elektriske tannbørsten for deg

Når du har bestemt deg for hvilken elektriske tannbørste du vil ha, bør du undersøke hvilke ulike rengjøringsinnstillinger som finnes, slik at du får stilt inn etter dine spesielle behov. For daglig fjerning av plakk, kan du bruke en daglig rengjøringsmodus. Skulle du ha følsomt tannkjøtt kan du ha godt av å bruke en sensitiv innstilling som tar hensyn til dette ved å bruke færre bevegelser. Du vil også finne Pro-rengjøringsinnstilling for lenger pussetid for å rengjøre alle disse stedene som er så vanskelige å nå; tannkjøtt-innstilling for å stimulere tannkjøttet; bleke-innstilling for å hjelpe deg til hvitere tenner; og tungerense-innstilling for å motvirke problemer med dårlig ånde.

En mengde nyttige funksjoner

I tillegg til de ulike typene elektriske tannbørster, finnes det også mange nyttige funksjoner i forskjellige modeller. En vanlig funksjon er et tidsur for pussing som hjelper deg til å vite hvor lenge du skal pusse hvert enkelt område.

En annen nyttig funksjon, spesielt hvis du har følsomt tannkjøtt, er en trykksensor. Å bruke for hardt trykk mot tennene dine hjelper ikke for å fjerne mer plakk, og kan faktisk være skadeligere for tennene dine og irritere tannkjøttet ditt. Disse sensorene lar deg få vite om du bruker for mye kraft og vil gi deg beskjed om dette via lys, summing eller piping. Oral-Bs beste modeller vil sette ned hastigheten automatisk hvis du pusser for hardt for å hjelpe deg å beskytte tannkjøttet ditt. 

Sist, men ikke minst, nye Oral-B Genius elektrisk tannbørste har en revolusjonerende fordel: Den har en posisjonsoppdagende teknologi som lar deg se hvilken del av munnen du har pusset og hvilke som ikke er det, slik at du aldri glemmer å pusse et område.

En smart elektrisk tannbørste med Bluetooth®-forbindelse

I tillegg til de mange standardfunksjonene, har de nyeste Oral-B-modellene lagt til smarte funksjoner via Bluetooth-forbindelse. Som den første av sitt slag, kobler den elektriske børsten seg til smarttelefonen din via Oral-B-appen for å gi deg sanntids tilbakemelding på pussevanene dine og forbedre pusseopplevelsen. 

Hvordan å velge en elektrisk tannbørste dreier seg egentlig om én faktor: hvor godt du liker den. Den beste tannbørsten for deg er den du mest sannsynlig kommer til å bruke. Liker du tannbørsten din, er det mer sannsynlig at du kommer til å pusse i hele den anbefalte tiden på to minutter og rengjøre alle tannoverflatene som de profesjonelle tannpleierne anbefaler. Selv om pris alltid er inne i bildet, avhenger munnhelsen din av det. Ta med faktorene generell munnhelse, livsstil og budsjett, og hvis du fortsatt ikke er sikker, konsulter profesjonell tannpleier/tannlege for å få anbefalinger.