VOKSNE

Hvor mye koster tannimplantat?

Hvor mye koster tannimplantat? article banner
DELE

Riktig plan for tannimplantat kan vise seg å være mer kostnadseffektivt enn andre løsninger som erstatter tapte tenner, som kroner og tannproteser. Et tannimplantat er en investering, og med riktig pleie kan du beholde det hele livet.

Kostnader ved tannimplantat

Et tannimplantat kan koste rundt 20 000 kroner per tann og fra 60 000 til 160 000 kroner for en hel kjeve. Snakk med tannlegen for å få vite hvor mye implantatbehandlingen din vil koste.

Behandlingsplan ved tannimplantat

Spesialisten vil sette opp en egen behandlingsplan tilpasset dine unike behov for munnpleie. Implantatbehandlingen må tilpasses den enkelte pasient, og derfor varierer også kostnadene. Kostnadene for tannimplantat kan reduseres til et minimum når du følger behandlingsplanen, siden du vil være bedre egnet til å sikre at implantatet varer.

Forsikring ved tannimplantat

Noen forsikringsselskaper dekker tannimplantater, og Helfo kan også gi refusjon i enkelte tilfeller. Kontakt forsikringsselskapet ditt for å høre om de dekker tannimplantater, med hvor mye og i hvilke tilfeller. Snakk med tannlegen din om en betalingsplan eller finansieringsløsning, slik at du kan ta deg råd til behandlingen.

Få best mulig nytte av tannimplantatet

Med riktig munnpleie kan du ha tannimplantatet hele livet. Puss tennene morgen og kveld og bruk tanntråd én gang per dag for å sikre god munnhelse. Tannimplantater er holdbare og fungerer ofte svært godt, men bare hvis du sørger for riktig munnpleie. Dårlig munnpleie etter behandlingen kan føre til tannkjøttproblemer, som igjen kan utgjøre en risiko for implantatet.

Slik beholder du tannimplantatet som nytt:

  • Bytt til en elektrisk tannbørste som Oral-B Genius 8000, for å rengjøre tennene bedre og fjerne plakkbakterier som fører til tannkjøttsykdom og tannråte

  • Bytt børstehode hver tredje måned, og prøv Floss Action-børstehodet, som sikrer bedre rengjøring mellom tennene

  • Bruk tanntråd hver dag for å fjerne plakk og matrester

  • Bruk en tannkrem som fjerner skadelige bakterier langs tannkjøttranden for å ivareta et sunt tannkjøtt

Gå til tannlegen to ganger i året for profesjonell rengjøring og kontroll, slik at du er sikret optimal ytelse av tannimplantatet i mange år fremover. 

Kilder:

https://askthedentist.com/dental-implants-cost/

https://www.aaid-implant.org/faq/#265

https://www.medicinenet.com/dental_implants/article.htm