HVORFOR ORAL-B TANNTRÅD?

Waterflosser og munndusj – ulike typer og fordeler

Hva er en aquacare? article banner
DELE

Hva er en munndusj?

En munndusj, også kjent som en oral irrigator, er en håndholdt munnpleie-enhet som retter en vannstrøm mellom tennene og tannkjøttet for å fjerne matrester, plakk og bakterier. Kombinert med daglig bruk av tanntråd, gir en munndusj deg bedre daglige rutiner for munnhygiene.

Selv om det fins mange typer orale irrigatorer, har de alle et reservoar til vann, en elektrisk motor som driver pumpen samt en spesiell dyse. Motoren og pumpen gjør at en strøm med trykksatt vann strømmer fra reservoaret, gjennom nesen og mellom tennene for å fjerne plakk, matpartikler og bakterier.

Type – Det fins vanligvis fire forskjellige typer av orale irrigatorer: til benkeplate, trådløs eller batteridrevet, til dusj og til vannkran.

  • Til benkeplate – Den tyngste og største av de fire typene. Den står på benkeplaten din og kobles til en nærliggende stikkontakt. De kommer også med en irrigasjonstank som må fylles hver gang den går tom for vann.

  • Trådløs eller batteridrevet Vanligvis smal, liten og bærbar. Denne typen tilbyr mest fleksibilitet og er ideell for reisende. De er allikevel ikke like kraftfulle som munndusjer til benkeplater.

  • Til dusjen – Festes til dusjhodet ditt, slik at du kan bruke den før eller etter at du har dusjet. Du behøver ikke elektrisitet eller batterier, og du behøver ikke å bekymre deg for å fylle på, men de er som regel vanskeligere å manøvrere.

  • Til vannkran – Den vanligste typen munndusj. Den ligner på munndusjer til dusjen, men har et rør som festes til servanten istedenfor dusjhodet. Akkurat som munndusjer til dusjhoder, er ulempen manøvrerbarheten.

Trykkinnstillinger – De fleste topprangerte munndusjer har justerbart trykk, som er perfekt for personer med sensitivt tannkjøtt, implantater eller tannregulering. En pulserende vanninnstilling er spesielt effektiv på å løsne matpartikler som er vanskelige å komme til.

Størrelse – Et kompakt og trådløst design gjør det enklere å manøvrere.

Fordeler ved munndusj

Eksepsjonelle orale irrigatorer, som de i Oral-Bs vareutvalg, har flere moduser – selv en for sensitivt tannkjøtt – som er perfekte dersom sensitivt tannkjøtt er et problem for deg. De er også en skånsom, men effektiv måte å rengjøre kroner, tannregulering, broer og tannimplantater på.

Et annet problem med daglig bruk av tanntråd er at så mange har vanskeligheter med å gjøre det skikkelig. De fleste legger bare tanntråden mellom tennene istedenfor å følge det anbefalte C-formede mønsteret med tanntråden, for å forsikre seg om at den kommer i kontakt med hele tennenes overflate. Uriktig bruk av tanntråd kan dessuten forårsake skade på tannkjøttvevet dersom det gjøres feil. Munndusjer krever mindre teknikk enn tanntråd, og de krever ikke at du putter hendene i munnen eller håndterer tanntråd. Siden dette omfatter mindre teknikk og smerte, har mange flere grunner til å inkludere bruk av tanntråd i de daglige rutinene.

Burde jeg bruke en munndusj?

Bruk av munndusj bør aldri brukes som en erstatning for vanlig pussing og bruk av tanntråd, men det er et godt tillegg til de daglige rutinene dine. Det fins også tilfeller hvor en munndusj kan være et effektivt verktøy for deg:

Blødende tannkjøtt – Det fins noen vanlige grunner til at tannkjøttet ditt kan begynne å blø. Den første er tannkjøttbetennelse. Tannkjøttbetennelse, eller periodontitt, er en bakterieinfeksjon i tannkjøttet ditt. Hvis det får forbli ubehandlet, kan det føre til tap av tenner. For hard bruk av tanntråd kan også forårsake blødende tannkjøtt. Orale irrigatorer er en flott måte å rengjøre problematiske områder på uten den smerten som forårsakes av vanlig bruk av tanntråd. Du kan til og med ville bruke et munndusjsett fra Oral-B med sensitiv modus før du bruker tanntråd på en skånsom måte for å fjerne så mye mat som mulig.

Du har tannregulering – Mat har en tendens til å sette seg fast bak klosser og under ligaturer når du har tannregulering. Munndusjer er flotte for å komme til de vanskelige stedene matrestene gjemmer seg på. Plakk rundt klossene kan forårsake flere tannproblemer, inkludert tannkjøttbetennelse hvis det får gå ubehandlet.

Du har tørr munn – Spytt rengjør munnen på en naturlig måte og motvirker at klissete plakk hoper seg opp. Visse medisiner og genetikk kan allikevel hindre noen personer fra å produsere nok. Dette kan føre til tannkjøttsykdom og hull. En oral irrigator tilfører fuktighet til tørre munnhuler og fjerner klissete plakk.

Maten setter seg alltid fast i tennene dine – Noen personer er mer utsatte enn andre for at mat setter seg fast i tennene. Dette kan være på grunn av formen på tennene dine, eller at de ikke har perfekt tannstilling. Mat kan også sette seg fast rundt tanninstallasjoner som broer og tannimplantater. Munndusjene fra Oral-B er det perfekte verktøyet for å rengjøre på vanskelige områder, hvor det er større sjanse for at mat setter seg fast i tennene, uansett om det kommer av genetikk, broer eller implantater.