HVORFOR ORAL-B TANNKREM

Tannkrem med natron Virker det?

Tannkrem med natron Virker det? article banner
DELE

Pusse tenner med natron: Fordeler og ulemper

Natron har lenge vært brukt som et alternativ til tannkrem. Mange forteller at de bruker eller har brukt natron til tannpussen. I dag tilsetter mange tannkremprodusenter natron i produktene. Som med de fleste ting er det også fordeler og ulemper knyttet til det å bruke natron i stedet for tannkrem.

Fordeler med å bruke natron til tannpussen

  • Det bidrar til å rengjøre tennene. Ifølge Journal of Clinical Dentistry (juni 2008) er det dokumentert at det er mer effektivt å pusse tennene med produkter som inneholder natron, enn med produkter uten natron.

  • Det er billig. Hvis du bruker bare natron, er den drøy i bruk og billig i innkjøp.

Ulemper med å bruke natron til tannpussen

  • Det er sølete. Det er sant nok billig å pusse tennene med natron, men det kan være nokså grisete. Natronprodusentene har ikke klart å finne en like praktisk forpakning som de fleste tannkremer har.

  • Det føles sandet. Alle som har pusset tennene med natron, kan nok fortelle om den ubehagelige følelsen av natron i hele munnen.

  • Hvis du pusser tennene med bare natron, får du ikke tilført fluor, som kan bidra til å remineralisere tennene eller forebygge skader som skyldes bakteriene i plakk.

Er du skeptisk til å pusse tennene med bare natron? Prøv! Tannkrem med fluor og natron styrker også tennene, reduserer plakkdannelse, holder tennene rene og bidrar til hvitere tennere ved å fjerne overfladiske misfarginger.

Kilder:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19278079/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/324341

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002817717308097