HVORFOR ELEKTRISKE TANNBØRSTER FRA ORAL-B

Slik forhindrer elektriske tannbørster tap av tenner

Slik forhindrer elektriske tannbørster tap av tenner article banner
DELE

Løse eller manglende tenner ser ikke særlig pent ut, men heldigvis er det noe du kan gjøre for å unngå at du mister tenner. Komplett munnpleie med tannpuss morgen og kveld og bruk av tanntråd minst én gang per dag kan bidra til å ivareta tennene, men noen ganger er ikke dette nok. Hvis du bytter til elektrisk tannbørste, øker du ikke bare sjansen for å beholde flere av dine egne tenner i tiden fremover, men du ivaretar også helsen til tannkjøttranden.

Årsaker til tap av tenner

Hovedårsaken til tap av tenner kan knyttes til tannkjøttproblemer, og det kan også svekke de andre tennene dine. Siden tannkjøttet hjelper til med å holde tennene på plass, kan skader på tannkjøttranden føre til tap av eller skader på tennene. Andre årsaker til tap av tenner er tannråte og skader.

Slik kan elektrisk tannbørste hjelpe

Grundig rengjøring kan bidra til å beskytte tennene og tannkjøttet bedre. Elektriske tannbørster dekker flere områder og fjerner mer plakk, og det gjør dem bedre egnet til å redusere risikoen for å miste tenner.

Forskning1 viser at elektrisk tannbørste kan bidra til å redusere plakk og forsinke utviklingen av tannkjøttproblemer, og igjen forhindre tap av tenner.

Noen elektriske tannbørster tilbyr ikke bare suveren* plakkfjerning, men de kan også tilpasses dine behov for munnpleie:

  • Velg innstilling: En rekke pusseinnstillinger, som hvitgjørende og sensitiv, hjelper deg å få ønsket munnpleie mens du pusser.

  • Beskytt tannkjøttet: Trykksensorer bidrar til at du pusser med riktig trykk hver gang, slik at du beskytter tannkjøttranden mot irritasjon.

  • Dekk alle områder: Noen elektriske tannbørster gir tilbakemelding via en app, slik at du aldri glemmer et område og er sikret en mer komplett rengjøring.

Bruk av en elektrisk tannbørste som Oral-B Genius, bidrar til en sunnere tannkjøttrand og sterkere tenner.

Forskning1 viser at langsiktig bruk av elektrisk tannbørste bidrar til at brukeren beholder rundt 20 % flere tenner enn ved bruk av bare manuell tannbørste. Bruk elektrisk tannbørste sammen med en tannkrem med tannkjøttpleie som bidrar til å styrke tannkjøttranden og forhindre tap av tenner.

Kilder:

http://www.oralhealthplatform.edu/our-work/the-state-of-oral-health-in-europe/

* Pitchika V, Pink C, Völzke H, Welk A, Kocher T, Holtfreter B. Long-term impact of powered toothbrush on oral health: 11-year cohort study.     J Clin Periodontol. 2019. doi: 10.1111/jcpe.13126 * Sammenlignet med manuelle tannbørster